Pasta de leustean pt iarna

de dakris in Conserve, 12 Iun 2012 | 8850 vizualizari

 

E prima data cand pun leustean in acest mod. Luna trecuta am bagat la congelator, cum m-am obisnuit si, pt ca am tot vazut varianta asta pe ici si colo, am "compilat" retetele :D si a rezultat ce se vede. Multumesc gaby_d pt lamuriri!

 

INGREDIENTE

  • frunze de leustean cat sa se umple o strecuratoare
  • 100 ml ulei, din care 2-3 linguri formeaza "gulerul" borcanului
  • 3 linguri sare mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de leustean pt iarna:

Alegem leusteanul cat sa ramanem doar cu frunzele :). Le spalam bine si le lasam intr-o strecuratoare sa se zvinte. Dupa ce s-a uscat, il punem in robotul de bucatarie impreuna cu uleiul si sarea si il maruntim pana devine o pasta. Se varsa intr-un borcan de 400 g spalat si uscat si, deasupra se pun 2-3 linguri ulei. Se capseaza si se pastreaza in frifgider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de leustean pt iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

mena29 1

12.06.2012, 15:37

Bucataras Medi 1

12.06.2012, 20:03

nu am facut niciodata dar am tot vazut pe aici,o idee buna!

anomisana 1

08.07.2012, 22:00

Cat se poate pastra dupa ce se deschide borcanul? Cred ca este mai aromat decat cel uscat.

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasta de leustean